Nasihat makan dalam dari Sharnaaz Ahmad khas buat Awi Rafael Dan Atikah Suhaime

Sharnaaz Ahmad menerusi laman Twitter memuatnaik kata-kata semangat buat Awi Rafael dan Atikah Suhaime ekoran majlis yang sepatutnya berlangsung Ahad ini dibatalkan secara mengejut.
Ulas pelakon lelaki ini, perancangan Allah lebih halus dan teliti, sebagai manusia kita harus reda dengan ketentuan.

“Buat awi dan atikah, harap bersabar dgn dugaan Allah ini.. perancangan Allah lebih halus dan teliti.. semoga awak berdua sentiasa dalam lindungan Allah.. jodoh perpisahan kematian sudah ditulis sahabat.. ujian buat kalian, redha dgn ketentuan Allah.”

Netizen turut bersimpati dan menyatakan adalah lebih baik perpisahan dilakukan sebelum mengikat tali pernikahan.

Suami kepada Noor Nabila ini kerap kali berkongsi kata-kata duka seolah-olah membayangkan apa yang sedang berlaku dalam rumahtangga.

Foto – Instagram Sharnaaz Ahmad

Sumber artikel : mediahiburan.my

Artikel berkaitan

‘Saya Dan Keluarga Dah Buat Keputusan Untuk Tarik Diri..’ – Awi Rafael Umum Tidak Akan Kahwin Dengan Atikah Suhaimi

Penyanyi terkenal, Awi Rafael menerusi Instagramnya telah mengumumkan bahawa dirinya tidak jadi berkahwin bersama pelakon kecil molek, Atikah Suhaimi. Majlis perkahwinan mereka yang dijadualkan berlangsung pada Ahad ini 17 Mac terpaksa dibatalkan pada saat akhir.

‘Awie dan keluarga tarik diri..’

Awi harap semua teman akan faham.. Awi sudah coba buat yg terbaik utk dia & Awi sekeluarga sdh pun bersiap sedia utk Ahad ini. Niat dihati adalah utk membina masjid, menutup aib dia yg dulu & membawa dia ke jalan tuhan bersama ke arah hidup baru. Kerna itu Awi tawakkal & terus tunang sejak tahun lalu. –

Namun.. Awi juga mempunyai Ibu dan maruah keluarga. Terlalu berat dugaan baru kali ini.. Awi harap kawan2 semua akan faham. Dahlah.. Awi pun tak ingin bukak aib sesiapa. –
Jodoh di tangan Tuhan & mungkin solat istikarah Awi pun telah dijawab di saat2 akhir ini. 🙏🏻 –

TQ to all my friends tht hv been so supportive & loving, don’t worry I will repay those that hv booked flights etc.. tq for calling me. To co-sponsors for e wedding.. cake & food etc, don’t worry i will call you too. We can give it to the children’s orphanage. –

Kpd rakan2 media, TQ kerana selalu memberi support kpd Awi.. dan kesianlah dia. Tetap berikan sokongan kpd dia, seperti yg kami semua dapat lihat sejak kami bertunang. –

Namun utk Awi.. Awi & keluarga tarik diri. Awi minta maaf, salam. 🙏🏻🙏🏻 Bismillah.

Melalui satu video yang dimuat naik Awi itu sendiri, dia dan keluarga membuat keputusan untuk tidak meneruskan majlis perkahwinan atas sebab-sebab tertentu. Menurutnya, sepanjang tempoh pertunangannya bersama Atikah, terdapat banyak perkara yang mereka cuba untuk selesaikan, namun pada saat ingin melangkah ke jinjang pelamin barulah dirinya mengetahui kisah yang sebenar.

Walau bagaimanapun, Awi tidak menerangkan secara terperinci punca sebenar pembatalan majlis perkahwinan tersebut. Menurut Awi lagi, dia dan keluarga memerlukan masa untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Be strong Awi

Sumber: Awirafael via ohbulan.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *