(9 Gambar) Laksana pakaian patuh syariah, artis popular cantik dan gadis litar sopan dan manis bertudung di Terengganu

Timbalan Pengerusi UMW Toyota, Akio Takeyama, berkata Festival TGR tidak hanya menjadi platform menjual lebih banyak kereta, malah adalah untuk meraikan kejayaan Toyota dan Gazoo Racing dalam sukan permotoran global.

“Dengan TGR, hala tuju global Toyota menjangkaui had menerusi pembabitan dalam sukan permotoran dan menterjemahkan usaha membangunkan produk lebih baik dan keupayaan dan kreativiti,” katanya selepas majlis pelancaran media TGR di sini, hari ini.

Turut hadir, Presiden UMW Toyota, K Ravindran.

Untuk Vios Challenge khususnya kelas Promotional, dua selebriti baharu akan berentap iaitu Shafiq Kyle dan Ain Endruce untuk bersaing dengan artis lain seperti Shukri Yahya, Shawn Lee, Nabil Ahmad, Khai Bahar, Nabila Razali, Wany Hasrita, Janna Nick dan Diana Danielle.

Antara penaja TGR musim ke-3 termasuk Toyo Tires, Denso, TRD Asia, Moty’s, Enkei, M7 dan Toyota Capital Malaysia.

Festival TGR musim lalu berjaya menarik 80,000 peminat dan 1.1 juta penonton dalam talian.

BEBERAPA hari lalu, media arus perdana melaporkan Kerajaan Terengganu sedang mengambil kira dan merangka satu garis panduan pemakaian patuh syariah bagi atlet di negeri itu.

Nampaknya, mereka tidak menunggu lama apabila menggunakan kuasa yang ada pada mereka dengan melaksanakan etika pemakaian ketika menganjurkan perlumbaan Toyota Gazoo Racing (TGR) bertempat di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin,Gong Badak hujung minggu lalu.

Perkara itu dikongsi seorang pengguna Facebook, Amiruddin Mohd Rosdi yang mengucapkan tahniah kepada pihak yang berusaha untuk memartabatkan syariat Islam di negeri Darul Iman itu.

“Kebiasaannya menampilkan artis dan gadis litar yang tidak menutup aurat, tapi kini mereka mengikuti apa yang ditetapkan oleh kerajaan negeri,” tulisnya.

Ini secara tidak langsung membuatkan selebriti wanita yang terlibat seperti Janna Nick, Diana Danielle dan Ain Edruce tampil memakai tudung ketika perlumbaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *